úterý 13. dubna 2010

D-I-CH: Do it cheaper

Z důvodu naší bezmezné loajálnosti a angažované podpory vůči festivalu Academia film Olomouc, jsme se rozhodly ulehčit alespoň festivalovému rozpočtu jednotlivých účastníků tím, že jsme vytvořily manuál, jak na AFO ušetřit.

Držte se následujících pokynů:

1) V potravinách Hruška na Horním náměstí je prý akce na horalky. Jestli chcete ušetřit na občerstvení a zároveň získat příhodný výletnický adventure pocit, neváhejte a vykupte zásoby horalek na celé trvání festivalu nejenom pro Vás, ale i pro vaše známé.

2) Nenutíme Vás přestat kouřit, ale měli byste věnovat zvýšenou pozornost oblasti popelníků a košů u vstupu do Konviktu. Jistě se tam najde nejeden nedokouřený špaček či vajgl, který Vám nabídne alespoň pár blažených potahů.

3) Pokud holdujete módě, ale nedisponujete potřebnou částkou peněz pro koupi nového originálního outfitu, neváhejte zajít na nákupy do místní charity. Směle pak využijte tvůrčího žehlícího procesu festivalových motivů, při kterém si jeden užije spousta švandy.

Saša Jančík: Vypadáte jako dvě autistky

4) Chtěli bychom Vás informovat o tom, že na všech toaletách Konviktu teče pitná voda zadarmo. Zároveň se nenechte znechutit tím, že je deštivé počasí, neboť není nic příjemnějšího než osvěžení dešťovou vodou, což je podle našeho názoru zcela dostatečná hygiena odpovídající chodu festivalu.

5) Nelámejte si hlavu s ubytováním, které sice bylo zadarmo, ale ne všichni si ho stihli zařídit. Nechte si hýčkat v područí afrického salónku v našem nejmilejším Nonstopu PHEONIX. Zaručí Vám střechu nad hlavou a velice přívětivé pohoštění až do ranních hodin. Víme, že tam nevydržíte věčně, takže se můžete na desátou přesunout zpět do Filmového sálu ve kterém se dá dobře dospat.

6) Zahrajte si se svými nejoddanějšími přáteli hru: Kdo jako první najde v prostorách Konviktu kumbál s úklidovými potřebami? Vítěz si jako trofej odnese všechnu Okenu a Iron. Následně je přeceďte přes levný chléb, výsledný produkt poslouží jako důstojná náhražka lihovin.

7) Pokud pocítíte potřebu podělit se o své zážitky se svými nejbližšími, kteří na AFO zrovna nejsou, ušetřete a využijte internetu zadarmo. Je zabudovaný ve zdi Konviktu hned u vstupu, což mimo jiné můžete spojit s činností z bodu 2.

8) Mediální partneři festivalu jsou natolik štědří, po celém areálu Konviktu tak najdete nekonečné množství kvalitních i méně kvalitních druhů tiskovin, které následně poslouží například jako obyčejné papíry na psaní, vlaštovky, origami, papírové kapesníčky a toaletní papír zadarmo (i na doma).

9) Pokud budete chtít odér okeny, špačků a deště něčím permanentně přetlouct, neváhejte se obrátit na fundraisera a katalog mastera festivalu. Je tak laskav, že již teď půjčuje celému top manažerskému jádru svojí buržoa kolínskou značky Diesel, čímž celý team pevně stmeluje. Jestli neznáte vedení AFO podle vizáže, jistě je rozpoznáte podle nezaměnitelného aróma.

10) Návrhy na 10. bod manuálu zasílejte na Paganica@centrum.cz. Vítězný návrh bude nemálo honorován...
Sarah Fuckari a édítór Eva Klam.eníková