pondělí 5. dubna 2010

Hádat se bude všude

Letos pro Vás (i mě) dramaturgové připravili speciální sekci doprovodného programu s názvem Hlafolamy. Během festivalu dostanete nepovinnou možnost absolvovat Tour de Convictorium a poskládat něco z magnetických NEOCUBE.

Po celém areálu Konviktu bude nainstalováno na pětačtyřicet důmyslných hádanek. Oblíbených i neznámých, vtipných i moudrých. A protože všechno asi vědět nebudete, vězte, že dostanete k dispozici řešení. Bude to mít ale háček, odpovědi budou vždy viset pod jinou hádankou (tato strategie by Vás nakonec měla donutit projít si to celé, chtě nechtě se tak podíváte i na všechny krásné prostory Uměleckého centra). Zkrátíte si tím třeba čekání na film, ušetříte čtyři koruny za cigáro a beru i možnost, že existuje někdo, koho hříčky a rébusy fakt baví a bude mít z Tour de Convictorium radost.

A pokud hádanky nezlomí Vaše sebevědomí, můžete rozvíjet i svoji kreativitu a prostorovou představivost pomocí NEOCUBE. Kdo nezná (i když to byla loňská hitovka), nechť si představí futuristickou magnetickou hračku. Sadu mocných kuliček, které zvládnou unést i tisícinásobek vlastní váhy, a hlavně se dají tvarovat. Jakkoliv. Já například ovládám stavbu kolečka, čtverečku a krychličky. Prakticky lze ale vytvořit cokoliv, záleží čistě na vaší fantazii, zručnosti a trpělivosti.

A kdo dokáže z Neocube poskládat vozíčkáře, stejně jako je to tady na videu, má u mě panáka!
¨


ek a Marián Vanek